La Lampe Gras
 

En enestående historie

 
I 1921 designede Bernard-Albin Gras // en serie lamper, som skulle anvendes på kontorer og i industrielle miljøer. "GRAS" lampen, som den populært blev kaldt, var opsigtsvækkende med sit enkle udtryk, sin robusthed og samtidigt det ergonomiske design. Der blev hverken brugt skruer eller svejsede samlinger i den grundlæggende opbygning. I 1927 opkøbte virksomheden Ravel patentet and påbegyndte en produktion af La Lampe Gras lamper. Bernard-Albin Gras var en af det 20ende århundredes mest innovative designere. Det funktionelle design og flere af detaljerne var helt og aldeles originale og langt forud for sin tid.

Le Corbusier // meget tidligt blev den verdensberømte arkitekt og møbeldesigner Le Corbusier forført af det moderne og brugervenlige lampe design. Han blev derfor en af Bernard-Albin Gras’ mest entusiastiske støtter, og brugte lamperne på sit eget kontor / atelier, men også i en lang række arktitekt projekter, over hele verden.

Andre berømtheder // såsom Robert Mallet-Stevens, Emile Jacques Ruhlmann og Eileen Gray fulgte i kølvandet på den nye trend. La Lampe Gras lamperne blev herudover brugt af en række kendte kunstnere, som Sonia Delaunay and Georges Braque. For første gang i historien blev en lampe lige populær i forretningsmiljøet, som i mere private omgivelser.

Samler objekt // idag er de originale La Lampe Gras lamper samler opbjekter over hele verden, dog mest efterspurgt af samlere i Frankrig, USA og Japan. Bernard-Albin Gras’ talenter and visionære design er ligeså moderne idag, som dengang det kom frem, og har vist sig at være tidløst.

Reproduktion // er startet af franske DCW. Designet er ligeså fascinerende som det altid har været og produktionen er i enestående kvalitet - stadigvæk uden brug af skruer og svejsninger i den grundlæggende lampe opbygning. Du kan se lamperne her på siden og du kan købe La Lampe Gras lamperne dem online på www.mulvdarp.dk.